Afscheid in foto's: Kirstie Alley van 'Cheers' sterft onverwachts
In Hollywood is geschokt gereageerd op de dood van de bekende actrice Kirstie Alley.
De actrice, bekend van haar rollen in de serie 'Cheers' en films als 'Look Who's Talking,' is op maandag 5 december op 71-jarige leeftijd overleden.
Haar kinderen, William True en Lillie Parker, maakten via haar eigen Instagram-account het overlijden van de ster bekend. Hun boodschap is erg emotioneel.
Foto: @kirstiealley / Instagram
De doodsoorzaak, zoals de verklaring luidt, was een "recent ontdekte" kanker. De ziekte was al in een vergevorderd stadium toen de actrice de diagnose kreeg.
"Ze was omringd door haar naaste familie en vocht met grote kracht, waardoor ze ons de zekerheid gaf van haar oneindige levensvreugde en welke avonturen er in het verschiet kunnen liggen," zo schreven haar kinderen.
"Hoe iconisch ze ook was op het scherm, ze was een nog geweldigere moeder en grootmoeder," aldus William True en Lillie Parker. De actrice had de twee kinderen geadopteerd toen ze trouwde met collega-acteur Parker Stevenson.
De kinderen van de actrice spraken ook hun dank uit aan het "ongelooflijke team van dokters en verpleegsters van het Moffitt Cancer Center." In deze beroemde kliniek in Florida werd de ziekte van Kirstie Alley behandeld.
Kirstie Alley werd beroemd in de jaren 80 toen ze het gezicht werd van Rebecca Howe, de eigenaresse van de meest iconische bar op televisie: 'Cheers'. De serie ging de wereld rond en inspireerde veel grote komedies uit de jaren 90.
Rebecca en de barman van Cheers, Sam Malone, waren constant met elkaar aan het flirten. De rol van de barkeeper werd gespeeld door Ted Danson.
Kirstie Alley deelde het scherm en een langdurige vriendschap met sterren als Ted Danson, Woody Harrelson en Kelsey Grammer. De serie duurde elf seizoenen en Rebecca Howe arriveerde in het zesde jaar.
Kirstie Alley werd vijf keer genomineerd voor een Emmy-award voor haar rol als Rebecca. Ze won slechts één keer, in 1991.
De serie 'Cheers' was een keerpunt in de carrière van Kirstie Alley. Ze werd meteen een Hollywood-ster.
In 1989 maakte ze deel uit van de succesvolle film 'Look Who's Talking'. Ze kroop in de huid van Mollie Jensen, een alleenstaande moeder (wiens zoon de stem van Bruce Willis had) en ze was verliefd op een man die gespeeld werd door John Travolta.
Critici vonden de film vreselijk, maar het was zo'n kaskraker (met een brutowinst van bijna $ 300 miljoen na een investering van $ 7,5 miljoen) dat er nog twee vervolgfilms zouden komen.
John Travolta was een van de eersten die afscheid nam van Kirstie Alley nadat het nieuws van haar dood bekend werd. Hij schreef een oprechte boodschap op Instagram.
"Kirstie was een van de meest bijzondere relaties die ik ooit heb gehad," schreef John Travolta. "Ik hou van je Kristie. Ik weet dat we elkaar weer zullen zien."
Foto: @johntravolta / Instagram
Kirstie Alley werd geboren in Wichita, Kansas, in 1951. Ze bleef in het stadje in 'middle America' en werkte daar als interieurontwerper tot ze 30 jaar oud was. Op een dag besloot ze echter haar geluk te beproeven in Hollywood.
Binnen een paar maanden na aankomst in Hollywood kreeg ze een rol in 'Star Trek II: The Wrath of Khan'.
Naast haar onmiskenbare talent leidden haar katachtige blik, imposante aanwezigheid en herkenbare stem tot een sterrenstatus voor Kirstie Alley.
Kirstie Alley haalde de afgelopen jaren vooral het nieuws vanwege haar steun aan Donald Trump. Ze hadden een beroemd gesprekje op Twitter waarin hij zei dat ze een "sterke en intelligente" vrouw was. De actrice zou later beweren dat ze in Hollywood op de zwarte lijst had gestaan omdat ze Trump steunde.
Afgezien van de ideologie en politiek is de nalatenschap van Kirstie Alley toch vooral die van een komische actrice die Hollywood markeerde.